انواع چسب در کارتن سازی دارای تنوع و تعدد بسیاری است و هرکدام از آنها کاربردهای ویژهای دارند. چسب سدیم سیلیکات، چسب نشاسته و چسب ام سه نوع چسب پرکاربرد هستند که در ادامه به شکل مجزا به آنها میپردازیم.
انواع چسب در کارتن سازی
قبل از آن که به انواع چسب بپردازیم لازم است کمی در خصوص تاثیر نوع چسب در جعبه سازی سخن بگوییم. این چسب ها حلال در آب هستند و با پایین و بالا بردن مقدار آب، میزان چسبندگی به وجود میآید.
اندازه آب به کار رفته بسیار مهم است زیرا زیاد بودن آن همان طور که میدانید باعث کم شدن چسبندگی میشود و کم شدن آن باعث غلظت بیبشتر میگردد که مراحل چسبندگی را دچار مشکل و روند کار را کند و همچنین چسب پس از خشک شدن در سطوح، به راحتی قابل دین است که موجب از بین رفتن ظرافت جعبه و کارتن بسته بندی خواهد شد. پس نتیجه میگیریم اگر به دنبال چسبندگی مطلوب هستید به نسبت میزان ماده چسب باید آب به آن اضافه گردد.
چسب سدیم سیلیکات
این چسب به شکل پودری است که در هنگام استفاده باید با آب مخلوط گردد. به همین دلیل، خاصیت چسبندگی آن پس از حل شدن در آب خودش را نشان خواهد داد. ترکیبات به کار رفته در آن سیلیس، سدیم اکسید و آب است.
رنگ پودر چسب سدیم سیلیکات سفید است و در آن گلولههای شفافی دیده میشود. به جهت اینکه این چسب به دو شکل مایع و جامد وجود دارد کاربردهای آن در صنعت های مختلف گسترده است.
زمانی که در کارخانه های کاغذ سازی خمیر کاغذ تهیه میشود برای این که میزان چسبندگی را افزایش دهند، این چسب در آن استفاده میگردد.
انواع کاربرد های چسب سدیم سیلیکات
این چسب در صنایع زیر کاربرد دارد:
- سیمان سازی
- چسب کارتن
- رنگ سازی
- پاک کنندههای صنعتی
- صابون سازی
- کاغذ و مقوا سازی
- ریخته گری
پرکاربردترین حیطه برای مصرف این چسب، صنعت کارتن سازی و تولید انواع ورق های مقوایی است.
چسب سیلیکات در کارتن سازی
در روند تولید انواع ورق های کارتنی و مقوایی برای این که لایه های مختلف کاغذی و مقوایی به هم متصل شده و یک ورق کارتنی یا مقوایی را تشکیل دهند نیاز است که چسبی مقاوم به کار گرفته شود. در این شرایط سیلیکات از مهم ترین گزینههایی است که میتواند در این صنعت کارساز باشد.
چسب نشاسته و ویژگی های آن
چسب نشاسته نیز از دیگر انواع چسبهایی است که در ابعاد گستردهای در صنایعی همچون کارتن سازی مورد استفاده قرار میگیرد. این چسب زمانی که در آب سرد حل میشود چسبندگی بالایی پیدا کرده و بهترین گزینه برای استفاده در حوزه ورق سازی و کاغذ سازی است.
به طور کلی این چسب نیز به شکل پودر سفید است و قبل از مصرف باید در آب حل گردد. در غیر این صورت نمیتوان از آن استفاده کرد.
خرید و فروش این چسب به شکل پودری و بر حسب وزن محاسبه میشود. در نتیجه هر شرکت کارتن سازی برای تامین نیازهای تولیدی خود میتواند مقدار مشخصی از آن را خریداری کند.
ترکیبات اولیه این نوع چسب، سود، بوراکس، آب و نشاسته است. در واقع نشاسته را به شیوهای خاص میپزند تا خمیر رقیقی به دست آید. در ادامه سود و بوراکس و آب را به آن اضافه میکنند. در نتیجه شاهد هستیم که چسب نشاسته به دست میآید.
چسب ام (M) و کاربرد آن در کارتن سازی
این چسب مناسبترین گزینه برای چسب کردن دو لایه سلفونی، یا سلفون به مقوا یا کارتن و نیز اتصال کارتن به ورق یووی یا ورنی شده، است.
رنگ آن شیری رنگ بوده و جایگزین خوبی به جای منگنه برای اتصال کارتن یا جعبه مقوایی است. در مواردی افراد چسب ام را با چسب چوب به اشتباه میگیرند. زیرا تا حدودی ظاهر مشابه دارند. اما در حقیقت ترکیبات مختلفی برای تولید آنها به کار رفته است. زمانی که این چسب خشک میشود بی رنگ شده و کاملاً شفاف خواهد بود.
بیشتر بخوانید: چسب ام (M) و هر آنچه که نیاز است درباره آن بدانید
ویژگی های چسب خوب
از معیارهای یک چسب خوب باید به کیفیت چسبندگی و نیز غلظت آن اشاره داشت. بنابراین زمانی که برای خرید این دسته از چسب ها اقدام میکنید این دو موضوع را نیز مد نظر قرار دهید.
خوش بختانه این روزها برندهای مختلفی نسبت به تولید این چسبها اقدام کردهاند و شما گزینههای زیادی برای انتخاب دارید. در این موارد توصیه میشود که از افرادی که در این زمینه تخصص دارند مشورت بگیرید و همواره بهترین برند را انتخاب کنید. زیرا که چسب خوب تا حد زیادی میتواند شما را در صنعت کارتن سازی از منگنه و لمینت کارتن بینیاز کند. علاوه بر آن نیز به تولیدات کارتن با کیفیت دست یابید.
خاتمه
به جهت این که چسب یکی از مواد اولیههای مهم در صنعت کارتن و ورق سازی است، در این مقاله به این موضوع پرداختیم تا آگاهی اجمالی با آن داشته باشید. در صورت وجود سوال و ابهام این امکان برایتان فراهم است که در بخش کامنتها با ما در ارتباط باشید.