کارتن لمینتی چیست و کدام ورق ها در صنعت بسته بندی باید لمینت شود؟

کارتن لمینتی

کارتن لمینتی از جمله جعبه‌های بسته بندی پرطرفداری است که در شرکت کارتن سازی تولید آن برنامه‌ریزی می‌شود. این مقاله قرار است بپردازد به کارتن لمینتی چیست و چگونگی روند لمینت کردن جعبه بسته بندی کارتنی را شرح دهد. از سوی دیگر نیز در خصوص میزان کاربری و استحکام این نوع بسته بندی مقوایی مطالبی گفته خواهد شد.

کارتن لمینتی چیست؟

کارتن لمینتی در واقع همان جعبه کارتن لایه دار با یک روکش مقوایی است که باعث می‌شود تا حد زیادی به استحکام و مقاومت جعبه افزوده گردد. از سوی دیگر نیز به دلیل طراحی‌های ظریف و شکیل که روی روکش‌ها پیاده‌سازی می‌شود، ظاهر جذابی نیز پیدا خواهد کرد. به این روکش‌ها لمینت گفته میشود.

لمینت‌ها از جنس مقوا هستند و روی ورق کارتنی را پوشش می‌دهند. مقواها که برای این کار مناسب هستند اعم از ایندربرد، پشت طوسی، گلاسه و غیره هستند. این مقواها را پس از چاپ، پوستر می‌نامند. این روند در شرکت‌های کارتن سازی و با دستگاه‌های پیشرفته انجام خواهد شد.

برای این که پوستر روی جعبه های کارتنی چسبانده شود از چسب‌های مخصوصی استفاده می‌شود. این چسب‌ها خاصیت حلال دارند و در آب حل می‌شوند. به همین دلیل بعد از این که این کارتن ها کارایی خود را از دست دادند به راحتی در روند بازیافت قرار گرفته و تولیدات دیگری از آن‌ها انجام خواهد شد. چسب قابل بازیافت از کارتن های لمینتی، ضایعات کارتنی ارزشمند می‌سازد.

چرا جعبه لمینتی متقاضی بیشتری دارد؟

دلایل مختلفی وجود دارد که این نوع کارتن بسته بندی نسبت به سایر انواع جعبه های کارتنی مورد اقبال بیشتری باشد. از مهم‌ترین علت‌ها:

  • ظاهر مدرن و جذاب

این بسته بندی، جعبه‌ای می‌باشد که با یک لایه مقوای طراحی و پوشیده شده است. روند چاپ انواع طراحی های پر رنگ و لعاب در تکنیک افست و روی این مقوا انجام شده است. در نهایت بعد از این که چاپ به اتمام رسید با دستگاه این لایه را روی جعبه قرار می‌دهند. در نتیجه ظاهری زیبا پیدا می‌کند. در بسیاری از موارد طراحی های روی جعبه لمینتی باعث می‌شود که توجه زیادی از مشتریان جلب شود و کالای درون آن نیز مورد توجه قرار گیرد. به همین دلیل مشتریان و تولید کننده های کالاهای مختلف در صدد هستند که برای بسته بندی محصولات‌شان از این نوع استفاده کنند.

  • افزایش استحکام و تحمل وزن

زمانی که یک لایه لمینت روی ورق کارتنی چسبانده می‌شود در واقع میزان تحمل وزن و مقاومت آن در برابر عوامل ضربه و رطوبت افزایش پیدا می‌کند. همین مساله عاملی می‌باشد در جهت این که کالاهای بسته بندی شده در کارتن های لمینتی ایمنی و سلامت بیشتری داشته باشند.

کدام ورق کارتن در صنعت بسته بندی باید لمینت شود؟

به طور کلی تمامی انواع ورق‌های کارتنی مثل 2لایه، سه لایه، 4 لایه، پنج لایه، هفت لایه، قابلیت لمینت شدن دارند. اما لمینت شدن برای برخی از ورق های کارتنی به دلیل ویژگی‌هایی که دارند، ضروری است. برای مثال تصور کنید که کارتن سینگل فیس دو لایه که از دو بخش لاینر و فلوت تشکیل شده است این ضرورت را دارا می‌باشد. به جهت این که یک ورق کارتنی باید آماده به کارگیری در روند تولید باشد، کارتن سینگل به تنهایی این آمادگی را ندارد. زیرا که در یک بخش یا سمت آن فلوت به کار رفته است و نمی‌تواند نمای ظاهری مناسبی برای یک جعبه کارتنی ایجاد کند. در این شرایط یک لایه لمینت روی فلوت‌ها کشیده شده و باعث می‌شود که کارتن بسته بندی ظاهری متناسب داشته باشد.

کارتن چهار لایه نیز از دیگر انواع ورق‌های کارتنی است که ضرورتاً باید لمینت گردد. این ورق کارتنی هم همچون ورق سینگل یک لایه فلوت در بخش بیرونی دارد و مانعی است در زمینه تولید جعبه کارتنی با کیفیت.

مرتبط بخوانید: کارتن سینگل فیس ( دولایه ) میزان اهمیت آن در صنایع مختلف

آیا کارتن لمینتی گران است؟

طبیعی است که برای تولید کارتن های لمینتی روند تولید پیچیده‌تر خواهد شد. به علاوه این که لایه مقوای اضافی به کار گرفته می‌شود تا روی ورق کارتنی را پوشش دهد. در نتیجه این مساله در هزینه‌های تولید اثر گذار بوده و هزینه کلی تولید را نیز تا حدودی افزایش می‌دهد.

اما نباید تصور کنید هزینه تولید کارتن لمینت‌شده نسبت به کارتن فلکسویی بسیار زیاد است. چون به نسبت خدمات و مزایایی که برای خود جعبه و سفارش دهنده دارد این هزینه ها کاملاً مقرون به صرفه خواهد بود و در آمار فروش نهایی محصول شما نیز اثر دارد. در نهایت این هزینه اصطلاحا به جیب شما باز خواهد گشت.

به همین دلیل است که سفارش دهنده‌ها بعد از آگاهی از مزایای آن، ترجیح می‌دهند هزینه‌های بیشتری متقبل شوند تا کالایشان در یک بسته بندی متناسب قرار گیرد.

رابطه کارتن بسته بندی سفارشی با لمینتیز

برخی از انواع کارتن های بسته بندی در دسته کارتن آماده قرار می‌گیرند. مثل کارتن پستی یا کارتن اسباب کشی.

این نوع جعبه های کارتنی هیچ گونه چاپ خاصی ندارند و طراحی‌های خاصی روی آن دیده نمی‌شود. طبیعی می‌نماید که این کارتن ها ماهیت متفاوتی دارند و انگیزه اغلب مشتریان صرفاً بسته بندی و جابه جایی کالاهایشان است. در نتیجه سفارش طراحی و چاپ خاصی را روی آن نمی‌دهند. در این شرایط بهترین گزینه برای خریدشان کارتن‌های غیر لمینتی می‌باشد.

اما اگر کسب و کاری دارید که در آن لوگو و نام تجاری(برند) و سایر اطلاعات مرتبط با کسب و کارتان برایتان اهمیت دارد، توصیه می‌شود که از کارتن های لمینتی استفاده کنید. زیرا که این نوع کار تن ها با تمامی خواسته‌های شما در زمینه برندینگ می‌تواند همسو باشد.

برای مثال روی کارتن های لمینتی امکان چاپ لوگو، چاپ برند، چاپ ویژگی‌های محصول و عکس آن نیز وجود دارد. چه امکانی بهتر از این که کارتن بسته بندی کالاهای شما بتواند شناسنامه کاری شما باشد و برندینگ کسب و کار شما را نیز بر عهده بگیرد.

خاتمه

در این مقاله گفته شد که لمینت دقیقاً از چه جنسی تولید شده و چگونه روی جعبه کارتنی نصب می‌شود. علاوه بر آن نیز از مزایای آن در روند بسته بندی انواع جعبه های کارتنی صحبت کردیم. اگر همچنان سوالات بی پاسخ دارید آماده ایم تا به آنها در قسمت کامنت ها پاسخ دهیم.

در صورتی که در صدد اطلاع از قیمت انواع ورق‌های کارتنی هستید این امکان وجود دارد با شماره تماس شرکت ورق کارتن ارتباط بگیرید. متخصصین حرفه‌ای در این حیطه در بخش فروش آماده پاسخ گویی و ارائه راهنمایی به سوالات هم‌وطنان عزیزمان هستند و در اسرع وقت تلفن شما را پاسخ خواهند داد.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *